Producten en toepassingen

De partner voor de ruimtevaart, de luchtvaart en defensie

Ariane 5

Sinds de eerste succesvolle lancering van de Ariane 5 raket in 1998 is de Ariane 5 raket meer dan 100 keer gelanceerd. De Ariane 5 raket heeft zijn betrouwbaarheid bewezen en vele Europese satellieten in een baan om de aarde gebracht.

Sinds de eerste lancering heeft Microtechniek Special Products diverse onderdelen gefabriceerd. In de loop van de tijd is het leverprogramma uitgebreid van Mechanical Ground Support Equipment tot de onderdelen van de motorsteunen voor de eerste en tweede trap van de raket. Deze onderdelen worden van een thermische bescherminglaag voorzien en samengebouwd tot de motorsteunen.

© Foto slider: ESA–Pierre Carril – “Galileo is a joint initiative between the European Space Agency and the European Commission.”
FAQ items aan het laden...
© ESA – “Ariane 5 is an ESA program, designed and developed by CNES for ESA and which exploitation is entrusted to Arianespace”.

BepiColombo

BepiColombo is Europa’s eerste missie naar Mercurius. In 2018 vertrekt BepiColombo voor een reis naar de kleinste en minst verkende planeet in ons zonnestelsel. Als zij aankomt op Mercurius, eind 2024, zal BepiColombo onder temperatuur omstandigheden van hoger dan 350°C, gegevens verzamelen tijdens haar missie van 1 jaar, met een mogelijke verlenging van 1 jaar. De missie bestaat uit twee ruimtevaartuigen: de Mercury Planetary Orbiter (MPO) en de Mercury Magnetospheric Orbiter (MMO).

Microtechniek Special Products heeft zowel de zonnepanelen bewerkt als het modulair opgebouwde testframe voor de zonnepanelen.

FAQ items aan het laden...
© ESA – “Bepi Colombo is a mission of the European Space Agency (ESA)”
© ESA–Christophe Carreau.

Vega

De Vega draagraket helpt om de ruimte beter toegankelijk te maken voor kleinere Europese satellieten. De draagraket is 30 meter hoog met een diameter van 3 meter. Airbus Defence and Space Nederland ontwikkelen samen het ‘interstage 1/2’ van de draagraket, inclusief het scheidingsmechanisme. Vega is Europa’s meest kostenefficiënte draagraket voor satellieten van 300 tot 2500 kg, voor wetenschappelijke en aarde-observatiemissies in een lage baan om de aarde. Vega is vernoemd naar de twee na helderste ster in het noordelijk halfrond.

Zowel de mallen waarin de structuurdelen van de raket worden samengebouwd als de structuurdelen zelf worden door Microtechniek Special Products gefabriceerd.

FAQ items aan het laden...
© ESA – “Vega is an ESA program which exploitation is entrusted to Arianespace”.